Canal Terrassa: 30 anys d'informaciķ de proximitat.

La televisió municipal de Terrassa es va fundar el 17 de gener de 1986 amb la creació de la Societat Terrassa Televisió del Vallès, SA, una empresa de caràcter mercantil, impulsada des de l’Ajuntament i amb la participació del Diari de Terrassa i de Ràdio Terrassa com a principals accionistes. Com moltes altres televisions locals sorgides en aquells anys a tot Catalunya, la seva creació va ser fruit de la voluntat política i ciutadana per tenir un nou mitjà de comunicació que garantís el dret a la informació de tota societat democràtica. Una dècada després, el 1996, l’empresa va passar a ser de titularitat únicament municipal, model de gestió que s’ha mantingut fins a dia d'avui.

Les primeres emissions experimentals de la televisió local es van iniciar el juny de 1987 amb el nom de TVT, (“Terrassa Televisió del Vallès”). El primer equip de professionals que en van formar part provenien del món del periodisme local i de l’àmbit cultural, associatiu i  i cinematogràfic de la ciutat.

Canal Terrassa va ser també una de les impulsores de la Xarxa de Televisions Locals, la Xarxa, una plataforma multimèdia de suport a l’audiovisual local, impulsada per la Diputació de Barcelona, per contribuint a la dinamització del sector.

Actualment, Canal Terrassa emet en TDT a través del canal 45 a tota la demarcació del Vallès Occidental, essent una de les televisions públiques que s'han mantingut en el nou mapa de televisions de proximitat en el territori català, després del canvi tecnològic que va obligar a passar de les emissions en analògic a l'emissió per TDT.

Amb la proximitat com a eix vertebrador, Canal Terrassa ofereix 24 hores diàries de programació, prioritzant la informació local, amb tres edicions de notícies diàries de dilluns a divendres, i una altra els caps de setmana. També hi destaquen els programes d’entrevistes, de participació ciutadana, d'esports i debats, amb una gran presència d’entitats diverses de la ciutat en tots els seus espais. Canal Terrassa ha estat sempre present en els principals esdeveniments ciutadans (Festa Major, Cavalcada,  Carnestoltes, etc), oferint un testimoni directe d'aquests actes singulars que conformen la personalitat de la societat terrassenca.

La televisió municipal de Terrassa ha estat guardonada amb diversos premis en l’àmbit de la comunicació. Destaquen el Premi Miramar com a millor televisió local; el Premi Miramar com a millor programa d’entreteniment per "Mans", l'any 2006, i el Premi Zapping 2005 per l’espai "Ingràvids", programa de televisió dedicat específicament al món de la dansa.