Canal Terrassa VallŔs emet en TDT i diu adÚu a l'emissiˇ anal˛gica

El TDT arriba a Terrassa

La televisió local de Terrassa emet només en TDT per a tot el Vallès Occidental des del passat 30 de març, dia en què es va procedir a apagar el centre emissor de Can Guitard de la Riera. La majoria dels habitatges de Terrassa s'han preparat prèviament per rebre, sense problemes, el senyal de Canal Terrassa Vallès. Això ha estat possible gràcies a l'esforç tant de l'Ajuntament com dels instal·ladors. Des que es va fer efectiva l'apagada analògica, tan sols s'han registrat una trentena d'incidències.

Canal Terrassa Vallès emetia ja en TDT des del 20 d'octubre de 2009, data en què es va fer l'acte oficial d'inici de les emissions, presidit per l'alcalde i president del Consorci Canal Terrassa-Vallès Oest. El canvi va coincidir amb l’estrena d’una nova imatge i d’un nou nom que denota el nou abast territorial del mitjà. Canal Terrassa Vallès és la televisió gestionada pel Consorci integrat pels municipis de Terrassa, Matadepera i Viladecavalls. És previst que Ullastrell, Vacarisses i Sant Llorenç Savall també en formin part en un futur pròxim.

En cas de produir-se problemes a l'hora de sintonitzar l'emissió en TDT de Canal Terrassa Vallès, podeu posar-vos en contacte amb el servei d'Informació i Tràmits de l'Ajuntament de Terrassa, trucant al telèfon 010, on atendrem qualsevol dubte i incidència.


De televisió local, a televisió de proximitat
Després de més de 20 anys de servei als ciutadans i ciutadanes de Terrassa, i segons el calendari previst per la Generalitat, la televisió local fa un dels salts qualitatius més importants de la seva història: el pas a la TDT. Això implica l’arribada del senyal amb molta més qualitat i a tota la comarca, no tan sols a Terrassa com fins ara. És per això que el mitjà incorpora el Vallès en la seva denominació, però mantenint la seva identitat originària.

Aquest fet també té la seva traducció en els continguts ja que, de forma progressiva, tant les notícies com els diferents programes aniran incorporant la realitat dels diferents municipis que formen part del Consorci que gestiona la televisió. Igualment, ja fa mesos que s’està treballant en el compliment de la normativa del CAC pel que fa a hores de producció original i a tots els altres requisits recollits a la Llei de l’Audiovisual de Catalunya. En definitiva, es mantindrà la voluntat de servei públic que sempre ha caracteritzat aquest mitjà. A més, ara per ara aquesta serà l’única televisió pública que emetrà en TDT a tota la comarca, ja que la resta de Consorcis del Vallès encara no tenen operatives les seves televisions.

Canal Terrassa Vallès continua tenint el centre de producció a les instal·lacions de la Farinera, a la plaça del mateix nom de Terrassa. El senyal es reemet des d’aquest punt fins al repetidor instal·lat a l’edifici de Mútua, des d’on s’envia a Can Ros, Viladecavalls, i finalment des d’allà arriba a Collserola, on es difón per tota la comarca.

Segons el Pla Tècnic Nacional de la Televisió Digital Local (PTNTDL), Catalunya queda dividida en 21 demarcacions, a cadascuna de les quals s’hi ha assignat un nombre concret de programes, públics i privats. En el cas de la demarcació del Vallès Occidental, s’han adjudicat 2 múltiplex, que equivalen a 8 programes (o canals de televisió). Al múltiplex de Terrassa hi haurà 3 programes públics més 1 de privat.

L’Ajuntament de Terrassa és concessionari del programa número 2 del canal múltiple 45, que compartirà amb els ajuntaments de Matadepera i Viladecavalls, a través del Consorci per a la gestió de la TDT Terrassa-Vallès Oest. En una segona fase, estan planificats també en aquest mateix programa els ajuntaments de Vacarisses, Ullastrell i Sant Llorenç Savall.

A la nostra demarcació, l'apagada analògica es va produir el 30 de març de 2010, amb la corresponent desaparició de l'emissió a través del canal 36 de l'UHF. Per veure Canal Terrassa Vallès, doncs, cal disposar de TDT i sintonitzar el canal 45.